facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 25. 5. 2017

DHL testuje technologie pro internet věcí ve třech chytrých skladech

DHL a Cisco se startupem ConduceSpolečnost DHL testuje v praxi ve spolupráci se společností Cisco a startupem Conduce novou technologii na bázi řešení internetu věcí, a to ve třech pilotních skladech v Německu, Nizozemí a Polsku. Do těchto skladů zavádí internet věcí s cílem optimalizovat jejich provozní efektivitu a zvýšit bezpečnost pracovních postupů. Implementované řešení umožňuje sledovat všechny důležité procesy ve skladu v reálném čase prostřednictvím grafického zobrazování provozních údajů. Data jsou snímána ze senzorů na skenerech, na regálech, na zařízeních pro manipulaci s materiálem či jeho přepravu a jsou agregována do systému řízení skladu DHL.



Dosavadní zkušenosti s nasazením internetu věcí v pilotních skladech potvrzují, že vizualizace provozních dat společně s teplotními mapami zásadně změnila způsob analýzy dat a má reálný potenciál ke zvýšení provozní efektivity a bezpečnosti zaměstnanců. Vizualizace provozních dat přináší zákazníkům DHL hmatatelný užitek. V pilotních projektech byly získány cenné poznatky o pracovních špičkách a možnostech zlepšení koncepčního řešení skladovacích hal a interních procesů.

DSC Cisco

„Pomocí internetu věcí měníme způsob, jímž sbíráme, analyzujeme a používáme data. Je to koncept, který v konečném důsledku trvale mění i náš způsob práce. Monitorováním provozních procesů v reálném čase místo zpětného přehledu můžeme interpretovat data smysluplněji a okamžitě přizpůsobovat procesy nebo uspořádání skladu, abychom zvýšili provozní efektivitu a odstranili potenciální zdroje ohrožení bezpečnosti ve skladu,“ řekl k pilotnímu projektu Markus Voss, ředitel IT a provozní ředitel společnosti DHL Supply Chain.

„Použité řešení dokáže nejen zobrazovat provozní data, ale poskytuje také užitečné poznatky o efektivitě procesů a činností v rámci skladu. Sloučením dat ze všech částí skladu do jednoho centrálního a přehledného rozhraní pomáhá Conduce pracovníkům DHL s rozhodovací pravomocí dosahovat lepších a měřitelných výsledků,“ dodal Kevin Parent, generální ředitel společnosti Conduce.