facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 18. 3. 2015

D-Link představil kapesní LTE mobilní router DWR-932

D-Link rozšířil řadu svých LTE produktů o 4G/LTE router DWR-932. Tento přenosný, baterií napájený Wi-Fi hotspot (přístupový bod) má praktickou kapesní velikost a dokáže trvale připojit několik zařízení k internetu přes mobilní síť. Router podporuje díky svému 4G modulu přenos dat přes mobilní síť rychlostí až 150 Mb/s při příjmu a 50 Mb/s při odesílání. Vyrovná se tak bez potíží klasickému DSL/kabelovému připojení k internetu. Dá se využít také jako záložní router pro případ výpadku kabelového internetového připojení v domácnosti



Router DWR-932 váží pouhých 77 gramů a jeho vestavěná 2020mAh Li-ion baterie vydrží až čtyři hodiny provozu. Umožňuje připojit k internetu několik zařízení současně, což ocení hlavně firemní uživatelé. Když operátor mobilní sítě, do které je připojen pracovní smartphone uživatele, neposkytuje v daném místě dostatečně kvalitní přenos, může pomoci router se SIM kartou jiného operátora s lepším 3G/4G síťovým pokrytím. Mobilní hotspot se hodí i na rodinnou dovolenou v zahraničí. Při použití předplacené datové SIM karty místního operátora se přes hotspot může připojit celá rodina a ušetřit tak poplatky za datový roaming.

 

 

Díky integrovanému firewallu, WPA/WPA2 šifrování a funkci NAT (překlad síťových adres) nabízí hotspot zabezpečené záložní řešení pro případ poruchy normálního kabelového připojení k internetu. Uživatel si může na displeji prohlížet důležité informace, například sílu signálu, stav internetového připojení, připojené Wi-Fi klienty a aktuální stav baterie. Malý pomocník je kompatibilní s Windows až do verze 8, Mac OS X verze 10.6 a vyšší a Linux 2.6.x.

 

DWR-932 je nyní k dostání v ČR a na Slovensku za doporučenou cenu 4 199 CZK nebo 149,90 EUR.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.