facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 24. 9. 2015

Čtyřstreamový modem router NETGEAR D7800

Společnost NETGEAR představila nový ADSL/VDSL Wi-Fi modem router třídy AC2600, model NETGEAR D7800 (označovaný také jako Nighthawk X4S). Jedná ADSL/VDSL modem router podporující nejnovější technologii Wave 2 Wi-Fi se čtyřmi nezávislými streamy v obou vysílacích pásmech a funkci Multi-User MIMO. Přístroj obsahuje rychlý DSL modem pro širokopásmové připojení k internetu, který umí pracovat se staršími přípojkami typu ADSL, ADSL2 a ADSL2+ i s moderními a rychlejšími přípojkami VDSL a VDSL2. Jeho gigabitový ethernetový WAN port je kompatibilní s jakoukoli internetovou službou.



Dvoujádrový 1,4GHz procesor zvyšuje výkon bezdrátové i kabelové sítě, stejně jako rychlost přenosu dat ze zařízení připojených přes USB port. V domácí či lokální síti dokáže model D7800 přenášet bezdrátově data rychlostí až 2,53 Gb/s, resp. gigabitovou rychlostí při připojení ethernetovým kabelem. Díky současnému vysílání ve dvou frekvenčních Wi-Fi pásmech se přístroj dokáže vyhnout rušení jiných bezdrátových sítí.

Principem nové čryřstreamové Wave 2 Wi-Fi technologie je podpora až čtyř nezávislých datových toků v každém ze dvou vysílacích frekvenčních pásem Wi-Fi. Výkonné zesilovače a čtyři externí antény vylepšují dosah, spolehlivost a rychlost Wi-Fi sítě, takže bez problémů pokryje i velké domy včetně přilehlých pozemků, a výrazně omezuje výskyt tzv. mrtvých zón Wi-Fi.

Díky technologii Multi-User MIMO (MU-MIMO), navržené pro paralelní streamování dat do více zařízení, přináší Nighthawk X4S výrazné zlepšení propustnosti u mobilních zařízení nové generace. Je proto vhodný především pro domácí sítě s mnoha připojenými zařízeními.

NETGEAR D7800 navíc nabízí i funkci priorizace provozu Dynamic QoS – identifikuje jednotlivé aplikace a zařízení a řídí prioritu jejich síťového provozu dle podmínek nastavených uživatelem.

Kromě čtyř ethernetových gigabitových portů obsahuje modem router D7800 také dva USB 3.0 porty, k nimž lze snadno připojit externí USB disky, a rozhraní eSATA. Oba USB 3.0 porty umožňují využívat technologii NETGEAR ReadySHARE pro bezdrátový přístup a sdílení obsahu uloženého na externím USB disku. ReadySHARE se postará i o bezdrátový přístup a sdílení USB tiskárny.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.