facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 22. 7. 2015

ČEZ pomůže úspěšnému energetickému start-upu do Silicon Valley

Společnost ČEZ se stala hlavním partnerem programu Czech ICT Incubator, který podporuje inovativní nápady s potenciálem uspět na celosvětové úrovni. Vítěze republikového kola vyšle do prestižního inkubátoru Runway v kalifornském San Francisku. Hlavním tématem letošního ročníku je propojení ICT s energetikou.



Zájemci se mohou přihlásit do 21. srpna a hlavní motivací je 150 tisíc korun a místo v Runway na dobu 3 až 4 měsíců. Podmínkou je funkční prototyp nebo aplikace včetně rostoucího počtu uživatelů a také účast alespoň jednoho českého spoluzakladatele nebo české entity. Po splnění formálních podmínek dostanou přihlášení měsíc na přípravu detailního podnikatelského plánu za mentoringu českých partnerů, kterými jsou kromě ČEZ třeba také agentura CzechInvest, softwarová společnost STRV nebo globální inovativní IT centrum MSD. Na základě těchto podkladů vybere komise zkušených podnikatelů ze Silicon Valley a českých investorů vítězný start-up, který pojede do amerického Silicon Valley.

 

Soutěž pro nadějné start-upisty se koná již podruhé, v minulém roce se kole se mezi sebou utkalo na 25 přihlášených start-upů. Více informací naleznete na http://www.czechict.cz/inkubator.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.