facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 26. 9. 2017

CETIN spustil mapu, která ukazuje pokrytí internetem

CETIN spouští nové webové stránky www.zrychlujemecesko.cz obsahující mapu pokrytí pevným internetem, na které je možné si ověřit maximální dostupnou rychlost na zadané adrese. Kromě toho je na mapě možné zobrazit také výhledy plánované výstavby na jeden, čtyři a sedm měsíců dopředu. Každý zájemce o připojení si tak nyní může jednoduše ověřit, zda je u něho doma dostupný Stabilní rychlý internet.



CETIN vlastní a provozuje telekomunikační síť, a to jak fixní, tak i mobilní, která pokrývá celé území České republiky. V roce 2015 společnost oznámila, že v příštích sedmi letech investuje 22 miliard korun do rozvoje svých sítí, násobně zrychlí připojení k internetu prostřednictvím pevné sítě a umožní tak skutečně zásadní skok v kvalitě připojení. Pomocí výstavby předsunutých DSLAMů (uličních rozvaděčů - FTTC) a jejich připojování na optickou síť CETIN přivádí do domácností Stabilní rychlý internet. Násobně vyšší rychlosti připojení se netýkají pouze velkých měst, ale ve více než 60% jsou připojovány menší obce a městečka.

Celkový plán na rozvoj sítí CETIN zahrnuje výstavbu 8000 předsunutých DSLAMů, ze kterých je internet rozváděn dále do jednotlivých domů a bytů.

„Nový web www.zrychlujemecesko.cz a mapu pokrytí jsme spustili jako službu všem, kteří mají zájem o Stabilní rychlé připojení k internetu,“ říká tisková mluvčí společnosti Tereza Gáliková. „Zároveň se na této stránce zájemci dozvědí, jak si internet na naší infrastruktuře prostřednictvím některého z našich obchodních partnerů objednat.“

CETIN od počátku svého vzniku významně zvyšuje rychlosti dostupné v jeho sítí. Zatímco před dvěma roky byla nejvyšší dostupná rychlost 40 Mbit/s, od května 2017 je možnost objednat si na vybraných adresách přípojku s rychlostí až 250 Mbit/s. Od 1. 1. 2018 pak bude na optických přípojkách dostupná rychlost až 1 Gb/s.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.