facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 14. 11. 2014

Cestovní Wi-Fi router NETGEAR Trek

Společnost NETGEAR uvedla na trh cestovní Wi-Fi router Trek (PR2000). Tato kompaktní a výkonná novinka s rozměry 86,5 × 86,2 × 32 mm a hmotností 161 g dokáže svým majitelům posloužit jako router, extender, přístupový bod Wi-Fi sítě i tzv. most. Router a extender Trek (PR2000) umožňuje okamžitě sdílet jakýkoli veřejný Wi-Fi přístupový bod při současném zabezpečení připojení firewallem. Součástí těla routeru NETGEAR Trek je napájecí adaptér s výměnnou koncovkou. Pro napájení lze jej využít nejen do tradiční elektrické zásuvky, ale i microUSB port počítače. Kromě microUSB rozhraní obsahuje router Trek i jeden „klasický“ USB 2.0 port.



Pro připojení k internetu lze využívat nejen 2,4GHz Wi-Fi síť standardu 802.11n s rychlostí až 300 Mb/s, ale i kabelové připojení. Trek obsahuje dva ethernetové porty – jeden pro připojení k internetu, druhý pro poskytování tohoto připojení dalšímu přístroji. Na boční straně přístroje je umístěn mechanický přepínač, který slouží k přepínání provozu mezi poskytnutou Wi-Fi sítí a kabelovým přístupem přes ethernetový port.

O bezpečnost přenášených dat se postará přístup chráněný šifrováním WEP, WPA či WPA2-PSK, spolu s dvojitým firewallem (SPI a NAT). Pro snadné bezdrátové připojení dalších zařízení lze využít kód PIN nebo metodu WPS. V routeru je rovněž zabudována ochrana proti Denial-of-service (DoS) útokům a DMZ.

 

Instalaci a komplexní přehled o jednotlivých prvcích domácí sítě zajistí utilita NETGEAR genie, která se zároveň postará i o její monitorování, kontrolu či opravu z prostředí PC, Mac počítačů, smartphonů a tabletů s operačními systémy iOS a Android.

 

Cestovní Wi-Fi router NETGEAR Trek (PR2000) je již dostupný za doporučenou koncovou cenu 1 290 Kč s DPH.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.