facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 7. 11. 2006

Český objev zvyšuje bezpečnost elektronického podpisu

klima645.jpgSvětově uznávaný český kryptolog Vlastimil Klíma publikoval 7. 11. se svolením Národního bezpečnostního úřadu nový koncept a novou generaci bezpečných funkcí digitálních otisků pro elektronický podpis. Nejrozšířenější funkce pro digitální otisky (MD5 a SHA 1) se staly v minulém roce terčem mnoha útoků. Jejich bezpečnost představuje celosvětový problém, který zatím není uspokojivě vyřešen. Nejrozšířenější funkce pro digitální otisky (MD5 a SHA-1) se staly v minulém roce terčem mnoha útoků. Nejúčinnější algoritmus na prolomení kódu MD5 ve světě publikoval v březnu 2006 právě Vlastimil Klíma.

Docílil jeho prolomení během 17 sekund na obyčejném domácím počítači. Sám k tomu říká: „Prolomení kódu MD5 profesora Rivesta z MIT bylo kupodivu vedlejším produktem mého hledání nových bezpečných funkcí.“ Pokud bude Klímův princip přijat i ostatními odborníky, může znamenat významné zkrácení předpokládané doby 5 – 7 let na vyřešení tohoto problému a přinést nové bezpečí pro elektronické podpisy.

 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.