facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 24. 5. 2015

České Radiokomunikace vstupují do internetu věcí

České Radiokomunikace (ČRa) spustily v pilotním provozu unikátní bezdrátovou technologii pro internet věcí. Ta spočívá ve využití speciálního datového protokolu umožňujícího efektivní a bezpečnou obousměrnou komunikaci čidel a senzorů pro nejrůznější použití, např. pro chytrou domácnost, chytré město, chytré měření, chytrou výrobu, apod. Testovaná technologie vychází ze standardu LoRa, který se vyznačuje vysokým dosahem, nízkou spotřebou a nízkými provozními náklady. Tento pilotní provoz je prvním krokem ČRa do světa internetu věcí.



„Dosavadní výsledky testů potvrdily unikátní vlastnosti použité technologie a její připravenost pro masivní nasazení,” říká Michal Táborský, manažer Útvaru rozvoje nových trhů v ČRa.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.