facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 17. 10. 2019

CDC Data se spojí se společností ALTEC

Společnost CDC Data, český dodavatel technologických řešení v oblasti ICT systémů, se spojí se společností ALTEC. Fúze zvýší efektivitu a stabilitu poskytovaných služeb a produktů. CDC Data, po spojení se společností ALTEC, bude pokrývat veškeré IT potřeby podniků z různých průmyslových odvětví.



Společnost ALTEC patří k10 nejvýznamnějším dodavatelům podnikových informačních systémů (ERP) v ČR. Po spojení s CDC Data bude nový subjekt disponovat 140 IT profesionály, kteří budou schopni vyhovět požadavkům širšího portfolia zákazníků. Kromě ICT a ERP systémů fúze přinese mimo jiné komplexní nabídku komplementárních HW produktů a služeb z oblasti informačních a komunikačních technologií, síťové infrastruktury a kyberbezpečnosti.

„Cílem fúze je vytvořit silnou, konkurenceschopnou společnost, která dokáže zabezpečit základní potřeby většiny výrobních firem a zároveň vyhovět požadavkům velkých korporací. Převzetím majoritní části akcií ALTECu a následným oboustranně výhodným spojením získáme odborníky, kteří jsou schopni implementovat a servisovat podnikové informační systémy, respektive podporovat běžné procesy ohledně výroby, nákupu, prodeje, ekonomických procesů, personalistiky a projektového řízení. Svým klientům budeme schopni dodat vše od kabelů po ERP, zároveň si ale zachováme přístup rodinné firmy se zřetelem na špičkovou kvalitu nabízených služeb.” uvádí Luboš Strapina, jednatel společnosti CDC Data.

Luboš Strapina
Luboš Strapina

Kromě tuzemského trhu má plánovaná fúze přinést také větší zaměření na trh zahraniční. CDC Data již dnes na dálku servisuje systémy klientů z Belgie, Maďarska nebo Indie, po spojení s ALTECem se otevírá prostor pro rozšíření působnosti i v dalších zemích.

„Výhodou našich řešení je to, že se o ně lze starat a servisovat je na dálku. Rozšířením našich služeb do zahraničí tak nehrozí riziko, že by se snížila jejich kvalita. Po fúzi navíc pokryjeme všechny potřeby klienta, o které se bude starat 140 specializovaných profesionálů z různých oblastí. Za námi dodané systémy přebíráme veškerou zodpovědnost, díky IT outsourcingu se proto naši klienti mohou i nadále spolehnout na to, že ICT a nově i ERP budou funkční v režimu 24/7.” komentuje František Čulík, jednatel společnosti ALTEC.

František Čulík
František Čulík