facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 21. 9. 2018

Bezdrátový přístupový bod EAP225-Wall AC1200 pro montáž na stěnu

Společnost TP-Link představuje svůj nový přístupový bod EAP225-Wall s MU-MIMO. Jeho primární schopnost je využití Wi-Fi 11 AC v prostřední s mnoha místnostmi. Přístupový bod EAP225-Wall podporuje souběžnou rychlost přenosu v obou pásmech až 1200 Mb/s. A protože je vybaven nejnovější technologií 802.11ac Wave 2 MU-MIMO, dokáže komunikovat s více klienty současně a je tak vhodný pro prostředí s velmi hustým provozem bez zpomalování.



Díky podpoře napájení přes datové rozvody Power over Ethernet na základě standardů 802.3af/802.3at odpadá nutnost instalovat v budově další kabely. Stačí jednoduše využít již instalované ethernetové kabely. Na páteřní připojení se pak umístí TP-Link PoE Switch, který se postará jak o vzájemnou datovou komunikaci, tak i o napájení.

Access pointy EAP je možné osadit do stávajících propojovacích krabic standardizovaných pro EU nebo US, takže instalace je rychlá a nijak neruší. Díky připraveným otvorům v instalačním rámečku tak lze EAP rovnou přišroubovat.

Model EAP225-Wall může také sloužit jako switch a poskytuje tři standardní ethernetové porty, z nichž jeden je vybaven možností napájení Power over Ethernet a může taak napájet zařízení připojovaná pomocí kabelu, jako jsou IP telefony, IP kamery, interkomy a další. Lze tak v jednom kroku vyřešit jak komunikaci, tak i napájení dalších přístrojů a vybavení pokojů.

Softwarový kontroler Omada, který je součástí produktu, nabízí bezplatný cloudový přístup do centralizované administrátorské platformy. Informace o všech zařízeních tak lze kdykoliv a kdekoliv mít pod kontrolou prostřednictvím webového rozhraní či aplikace.

Další klíčové vlastnosti EAP225-Wall:

  • Konstrukční provedení umožňuje snadnou instalaci do nástěnných elektroinstalačních krabic
  • Kompaktní design se štíhlým profilem diskrétně ladí s jakýmkoli stávajícím stylem interiéru
  • Zabezpečení Wi-Fi sítě na podnikové úrovni pomáhá snižovat riziko kybernetických hrozeb
  • Nabízí možnost vytvořit bezpečnou síť pro hosty s možností autentizace přes Facebook nebo SMS a oddělením bezdrátového provozu
  • Podporuje správu VLAN pro rozšířené možnosti správy sítě