facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 15. 1. 2015

Azlan přináší cloudovou platformu IBM SoftLayer

Azlan, VAD divize společnosti Tech Data, oznamuje dostupnost cloudové platformy IBM SoftLayer v rámci globální distribuční smlouvy. Tato platforma tak bude k dispozici i českým a slovenským obchodním partnerům společnosti Azlan. Cloudové služby SoftLayer IaaS (Infrastructure as a Service) a Paas (Platform as a Service) zahrnují možnosti pronájmu virtuálního i dedikovaného výpočetního prostředí pro tvorbu privátních, veřejných i hybridních cloudových řešení, včetně celých virtuálních datových center (kompletní infrastruktura zahrnující servery, datová úložiště, zálohování, zabezpečení, load balancing, síťová infrastruktura, vysoká dostupnost, operační, virtualizační a DB prostředí). Dále lze využívat služeb SoftLayer i pro vytváření specializovaných prostředí pro technické výpočty (HPC), streamování multimediálního obsahu (CDN – Content Delivery Network) a Big Data.



Výhodou služby SoftLayer je kromě výběru infrastrukturních technologií a softwarových prostředí i zřízení služby v řádu minut a možnost krátkodobého pronajmutí již od hodinových intervalů. Aplikační a vývojoví partneři pak mohou využít i možnosti aplikační integrace pomocí otevřeného API rozhraní. Pro migraci stávajícího fyzického nebo virtuálního prostředí do platformy SoftLayer je možné využít automatické migrační nástroje Racemi Cloud Path for IBM. Čeští zákazníci pak také ocení přímou konektivitu datové sítě SoftLayer do českého peeringového uzlu NIX.CZ.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.