facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 22. 6. 2018

AXIS představuje serverovou stanici AXIS Audio Manager C7050 Server

Společnost Axis Communications představuje serverovou stanici AXIS Audio Manager C7050 Server, která vytváří jedno centrální místo pro správu a řízení audia pro větší a vyspělejší systémy. Stanice nabízí ucelený balík nástrojů pro správu audia jak po hardwarové, tak softwarové stránce. Uživatelům umožňuje pomocí jediného rozhraní spravovat a ovládat veškerá síťová audio zařízení, včetně síťových reproduktorů, mikrofonů a tlampačů značky Axis.



Řešení AXIS Audio Manager umožňuje snadno a efektivně řídit jednotlivé zóny a splnit tak potřeby každého jednotlivého místa. Například v případě maloobchodního řetězce s mnoha pobočkami je možné nadefinovat různé zóny pro jednotlivé geografické oblasti a jejich specifika. Díky možnosti spravovat jednotlivé zóny mohou uživatelé pouštět hudbu a předem nahraná oznámení a/nebo vstupovat živě podle potřeby pro jednu zónu, nebo několik vybraných zón dohromady, či pro všechny naráz. Uživatelé si tak mohou vytvořit a naplánovat ideální směs oznámení, reklam a podkresové hudby na konkrétní den, týden i rok, přičemž do nich samozřejmě mohou vstupovat s aktuálními hlášeními, kdykoli si je konkrétní situace vyžádá. Obsah je možné řídit z centrály nebo jeho výběr nechat na jednotlivých pobočkách a prodejních místech.

AXIS Audio Manager nevyžaduje žádné složité softwarové programování, protože všechna síťová audio zařízení se svými IP adresami připojí přes síť LAN/WAN automaticky. Uživatelé mohou ovládat celý systém síťových audio zařízení přes počítač, tablet nebo mobilní telefon – mohou si připravit plán vysílání předem nahraných skladeb či oznámení, ovládat hlasitost a kontrolovat funkčnost jednotlivých zařízení: systém nabízí nepřetržitý přehled o stavu všech připojených zařízení, takže poruchy lze odhalit bez prodlení.

AXIS Audio Manager představuje sjednocující bod řízení celé škály síťových produktů značky Axis, která zahrnují:

  • Síťové reproduktory AXIS Network Speakers
  • Síťový tlampač AXIS Network Horn Speaker 
  • Mikrofonní konzole AXIS 2N SIP Mic
  • Síťový prvek pro propojení audia AXIS Network Audio Bridge

Stanice AXIS Audio Manager C7050 Server bude k dostání v červnu 2018 za doporučenou maloobchodní cenu 67000 Kč.