facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 24. 3. 2016

ARBOR se osamostatnil a plánuje expanzi

ARBOR | SOVIS CZSpolečnost ARBOR, která dodává řešení pro provozovatele telekomunikační a IT infrastruktury, se oddělila od SOVIS CZ a plánuje rozšíření a rozvoj svých podnikatelských aktivit. Proces oddělení od společnosti SOVIS CZ započal už loni v březnu a prakticky po roce se tak společnost ARBOR stala samostatným podnikatelským a právním subjektem. V rámci procesu oddělení došlo ke kompletnímu rebrandingu ARBOR, změně jejího loga a identity. Vedení společnosti ovšem zůstává beze změn.



Jan Štěpnička, ARBOR Jan Štěpnička, ARBOR

ARBOR je dodavatelem řešení a služeb především pro mobilní a datové operátory, pro které zajišťuje výstavbu a údržbu telekomunikační infrastruktury. Pro české operátory ARBOR například staví infrastrukturu jako jsou základnové stanice a montáže systémů GSM, DCS, UMTS a připojení základnových stanic mikrovlnných technologií. Nově se snaží prosadit také v oblasti výstavby datových center a v projektech internetu věcí zejména v souvislosti s budováním tzv. chytrých měst.

„Jsem rád, že jsme úspěšně dokončili celý proces oddělení obou společností. Umožňuje nám to nyní se více soustředit na další významné projekty v technologickém sektoru. Jedná se o projekty, které budou mít hmatatelné dopady na kvalitu života občanů České republiky a Slovenska – ať se týkají rychlosti a pružnosti internetové sítě nebo úspornější a cenově příznivější řešení pro logistická a datová centra,“ okomentoval změny Jan Štěpnička, jednatel a vlastník společnosti ARBOR.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.