facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 9. 5. 2018

Acronis zakládá Acronis Foundation pro podporu vzdělávání a ochranu znalostí

Acronis u příležitosti 15 let existence firmy oznámil založení nadace Acronis Foundation. Hlavní činností nadace bude podpora nejrůznějších iniciativ vedoucích k odstranění překážek při získávání a ochraně znalostí, jež je zcela v souladu s pohledem společnosti na nebezpečí vyplývající z nedostatku znalostí. Prvním projektem bude Acronis School Initiative, příspěvek určený pro výstavbu 15 nových škol v ohrožených regionech po celém světě v příštích 3 letech.



Kontinuální vzdělávání, tvorba a ochrana znalostí stejně jako pokročilé technologie jsou integrální součástí společnosti Acronis. V důsledku toho Acronis vytváří a sdílí znalosti podporou vývojových a technických programů v těch regionech, kde sídlí i výzkumná a vývojová centra Acronis. Bylo proto zcela přirozené, když ke svému 15. výročí Acronis své úsilí ještě rozšířil.

Acronis Schools Initiative bude spolupracovat s lokálními institucemi a neziskovými organizacemi s cílem budovat školy, které budou splňovat jedinečné potřeby místních komunit. Aktuálně jsou v plánu projekty v Latinské Americe, na Středním Východě, jihovýchodní Asii a v subsaharské Africe.

Acronis Foundation bude působit globálně na základě následujících hodnot:

  1. ZÁVAZEK – Úspěšnost každé školy bude sledována a budou publikovány pravidelné zprávy o její činnosti a vlivu na komunitu.
  2. ZAMĚŘENÍ – Každý cent věnovaný na iniciativu Acronis Schools Initiative půjde čistě na výstavbu škol, přičemž administrativní náklady uhradí Acronis.
  3. UZNÁNÍ – Dárci získají za svůj příspěvek uznání, jejich jména budou uvedena na čestném místě ve škole a budou pozvání na slavnostní otevření.
  4. PLNÁ ZODPOVĚDNOST – Každému dárci je garantována návratnost prostředků – pokud nebude spokojen po dokončení projektu, jeho investice bude vrácena zpět.
  5. TRANSPARENTNOST – Detaily o příspěvcích, výdajích, projektech a platbách budou veřejně dostupné komukoliv, kdo se bude chtít ujistit o prospěšnosti aktivit Acronis Foundation.

 
  

- PR -

5 tipů, jak vybrat WMS pro vaši firmu

Řešíte dnes a denně pohyb zboží ve skladu? Warehouse Manage ment System je softwarové řešení navržené, sestavené a vyladěné pro správu a optimali­za­ci skladových operací a obecně veškerých procesů ve skladu. Pomáhá mimo jiné v řízení pohybu zboží, sledování skladových zásob, plánování příchodu a odchodu zboží, a díky těmto superschopnostem zefektivňuje správu skladu.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.