facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 3. 11. 2017

Acronis Roadshow 2017: vzrostly obavy z ransomwaru a Internet of Things

Společnost Acronis uvedla, že české podniky vidí největší nebezpečí pro podniková data v ransomwaru (64 % oproti 57 % vloni) a trendu Internet of Things (47 % oproti 29 % vloni). Vyplývá to z průzkumu, který společnost provedla mezi českými uživateli na konferencích Acronis Roadshow 2017 v Ostravě a v Praze a v porovnání se stejným průzkumem vloni.



Uživatelé a poskytovatelé řešení Acronis měli na letošních konferencích možnost se seznámit s nejnovějšími verzemi řešení Acronis, včetně letos ohlášených řešení Acronis Backup 12.5 s ochranou Acronis Active Protection, platformy Acronis Data Cloud pro poskytovatele služeb, a řešení pro sdílení dat Acronis Access Advanced 8.0. Právě o řešení pro sdílení a přístupu k podnikovým datům je v poslední době stále větší zájem, především z důvodu blížícího se termínu platnosti nařízení GDPR.

Z průzkumu, který Acronis na konferencích provedl, vyplývá:

  • V následujících 5 letech budou podle názoru účastníků největší IT hrozby pocházet z ransomwaru (64 %), trendu Internet of Things (47 %) a sociálních sítí (39 %).
  • Z doplňkových funkcí v zálohovacím softwaru by uživatelé nejvíce ocenili ochranu proti ransomwaru (60 %) a možnost archivace dat (28 %).
  • 59 % firem preferuje zálohování podnikových dat do lokálního úložiště, 8 % do cloudu a zbylých 33 % hybridně.
  • V budoucích 12 měsících zvažuje nasadit 45 % českých podniků řešení pro zálohování dat, dále 17 % pro sdílení a synchronizaci dat a 15 % řešení pro disaster recovery.

„Letošní konference Acronis Roadshow ukázaly, že stále více českých podniků bere ochranu dat vážně,“ řekl Zdeněk Bínek zodpovědný za prodej řešení Acronis v České republice a na Slovensku. „Zájem je tradičně nejen o zálohování a obnovu dat, ale registrujeme také zvýšenou poptávku po řešeních pro bezpečné sdílení a synchronizaci podnikových dat. Mnoho českých firem také již využívá cloudových služeb postavených na technologiích Acronis a brandovaných poskytovali služeb.“


 
  

- PR -

Přechod na nový systém SAP by neměl být vnímán pouze jako nezbytný krok, ale jako příležitost

S blížícím se koncem podpory starší verze systémů SAP se společnosti připravují na přechod na aktuální systém SAP S/4HANA. Tato migrace může v případě větších společností trvat i více než jeden rok, a proto je důležité ji neodkládat.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.