facebook LinkedIN LinkedIN - follow

ACREA CR představuje IBM SPSS Modeler 18.2.1

Společnost ACREA představila novou verzi softwaru IBM SPSS Modeler 18.2.1. Přínosem nové verze je nový, moderní a atraktivní vzhled, který odpovídá současným grafickým trendům, nicméně stávající uživatel má zároveň možnost používat původní vzhled, na který byl zvyklý a to velice jednoduchým přepnutím v základním menu. Další novinkou je rychlá vizualizace během připravování dat, která poskytuje názornější představu o výsledku transformací než pouhý náhled do datové tabulky. Toto umožňuje View Data. Jedná se o funkcionalitu využívající zcela nový grafický engine dostupný pro každý uzel, výrazně rozšiřující možnosti explorace dat.



Modeler 18.2.1 obsahuje i několik nových uzlů. Jedná se například o uzel Gaussian Mixture, který se nachází na paletě Python uzlů pro použití jako nesupervizovaný klasifikátor. Za zmínku například stojí uzel Kernel Density Estimation umístěný na paletě Python uzlů a modelovacích uzlů pro simulaci a modelování jádrového odhadu hustoty. V neposlední řadě verze 18.2.1 přináší rozšíření pro Text Analytics, jako je například možnost importu projektů a analytických balíčků IBM SPSS Text Analytics for Surveys nebo využití štítků dokumentů pro lepší orientaci a organizaci práce.

IBM SPSS Modeler je k dispozici ve čtyřech edicích – Professional, Premium, Gold a Personal.

S nástrojem IBM SPSS Modeler lze řešit obchodní problémy prostřednictvím jedné platformy, která poskytuje vše od základních popisných statistik až po komplexní optimalizační techniky.