facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 27. 4. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Acer uvede na trh nový cenově dostupný Chromebook 311 s procesorem ARM

Chromebook 311Společnost Acer oznámila, že uvede na náš trh novou verzi Chrome­booku 311 s pro­ce­so­rem ARM. Jde o ce­no­vě dos­tup­ný, ale při­tom vše­stran­ný chrome­book s 11“ disp­le­jem v ultra-přenos­ném a zá­ro­veň leh­ké­ho těle, který je odolný a při­tom má díky úspor­né­mu pro­ce­so­ru ARM Octa Core dos­ta­tek výkonu a výdrže pro až 15 hodin po­u­ží­vá­ní. Acer tak dále posiluje své vedoucí postavení na trhu chromebooků.



Díky kombinaci lehkého a odolného těla, výkonu, výdrže a dostupné ceny je Acer Chromebook 311 vhodnou volbou nejen pro studenty. Acer Chromebook 311 váží pouze 1 kg a díky osmijádrovému procesoru ARM a poskytuje dostatek výpočetního výkonu, aby zvládl každodenní práci. Konkávní klávesy notebooku Acer Chromebook 311 s vysokým zdvihem byly navrženy tak, aby bylo pro uživatele psaní rychlejší, přesnější a pohodlnější. HD Touchpad je také odolný proti vlhkosti a díky celodenní, až 15hodinové výdrži na baterii mohou uživatelé být neustále aktivní.

Pro připojení k internetu a periferiím nabízí Acer Chromebook 311 port USB-C s kompletní funkcionalitou, 802.11ac Wi-Fi a rozhraní Bluetooth 4.2. Chromebook má integrovanou 720p HDR webkameru s širokým záběrem pro kvalitnější videohovory. Díky výhodám, které nabízí operační systém Chrome OS, jako je rychlejší nabíhání, snadno ovladatelné rozhraní, integrovaná ochrana před malwarem a přístup k milionům aplikací pro Android na Google Play nebo v internetového obchodě Chrome, je snadné být neustále produktivní.

Rychlé spouštění, snadné používání a dlouhá výdrž na baterii, to jsou některé z výhod operačního systému Chrome OS, který se aktualizuje automaticky, aniž by tím nějak zatěžoval a zdržoval uživatele. Díky efektivnímu využívání energie si uživatelé mohou vychutnat bezproblémovou práci na počítači a být produktivní po celý den, aniž by potřebovali napájecí adaptér.

Acer Chromebook 311 s procesorem ARM bude v oblasti EMEA k dispozici v květnu za cenu od 249 €. Pozor, v současnosti je na trhu starší model Acer Chromebook 311 s procesorem Intel Celeron s kratší výdrží na baterii a je pravděpodobné, že oba modely budou na trhu po nějakou dobu současně.

Chromebook 311


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.