facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 16. 4. 2015

ABB, Bosch a Cisco vytvoří softwarovou platformu pro inteligentní bydlení

Společnosti ABB, Robert Bosch a Cisco Systems spojily své síly v mezinárodním podniku nazvaném mozaiq operations, jehož cílem je vyvinout a provozovat otevřenou softwarovou platformu pro inteligentní bydlení. Tato platforma pomůže sjednotit doposud individuální řešení domovní automatizace a nabídne možnost vzájemného propojení jednotlivých zařízení. Spotřebitelé tak budou mít možnost snadno a intuitivně nastavit své spotřebiče a zařízení bez ohledu na značku. Například při nečekaně teplém dni umožní buď jedním kliknutím na chytrém telefonu, nebo díky předem nastaveným instrukcím stáhnout doma žaluzie; vypnout sušičku na prádlo či automaticky zhasnout všechny obrazovky v domě.



Softwarová platforma, vyvinutá společností mozaiq, vytvoří příležitosti pro řadu nových služeb tím, že umožní jednoduchou a přitom bezpečnou výměnu dat mezi různými typy zařízení a jejich uživateli. Vytvořené obchodní spojení by mělo společnostem ABB, Bosch a Cisco usnadnit spolupráci během vývoje platformy a zohlednit zájmy jednotlivých zúčastněných stran.

 

Podrobnější informace o otevřené softwarové platformě poskytuje internetová stránka http://mozaiq-operations.com, sloužící rovněž jako kontaktní bod pro zákazníky nové společnosti.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.