facebook LinkedIN LinkedIN - follow
IT SYSTEMS 3/2019

Skvělý monitor (nejen) do kanceláře

Otestovali jsme monitor AOC X24P1

-lg-


AOC X24P1Monitory značky AOC jsme v naší redakci testovali už mnohokrát a kromě několika výjimek si většina z nich odnesla nějaké redakční ocenění. Značka AOC totiž u svých výrobků dlouhodobě sleduje především optimální poměr cena/výkon a velmi dobře zná potřeby jednotlivých skupin uživatelů. Monitor AOC X24P1, který jsme v naší redakci měli možnost testovat po dobu několika týdnů, je toho dokonalým příkladem.


AOC X24P1 je monitor určený především do kancelářského prostředí a všechny vlastnosti a funkce monitoru tomu odpovídají. Výsledkem je skvělý monitor, který podporuje produktivitu uživatelů například tím, že jim zajistí potřebné pohodlí při práci. S ohledem na vlastnosti monitoru a příznivou cenu jej mohu doporučit i pro domácnosti, které nehledají monitor pro herní sestavu. Pro e-sport má značka AOC v nabídce úplně jiné modely.

Proč je monitor AOC X24P1 do kanceláře tak skvělý? Protože má kvalitní IPS panel s velmi kvalitním zobrazením (široké pozorovací úhly, solidní podání barev...) a poměrem stran 16:10 namísto obvyklých 16:9. Zdá se to jako drobnost, ale pro práci je vyšší displej jednoznačně lepší. Také rozlišení 1920×1200 je pro kancelářský monitor s úhlopříčkou 24" optimální, protože mnoho podnikových aplikací má s větším rozlišením problémy. Grafici a designéři samozřejmě raději sáhnou po QHD nebo 4K monitoru, ale pro ně má značka AOC v nabídce úplně jiné modely s jinou cenovkou.

Moc se mi také líbí střídmý vzhled monitoru X24P1 s velmi tenkými rámečky ze 3 stran, jen spodní hrana monitoru je zesílená, aby se na ni vešla tlačítka pro ovládání. A velkou předností X24P1 je plně nastavitelný stojan s výškou až 150 mm podporující otočení na výšku (režim pivot). Naprosto nic mi nechybělo ani v nabídce vstupů a konektorů. Monitor je vybaven vstupy VGA, DVI, HDMI a DisplayPort, vestavěným rozbočovačem USB 3.0 a reproduktory. Varovat musím pouze uživatele notebooků, že X24P1 není tzv. dokovací monitor, který připojíte k notebooku jediným kabelem a získáte tak propojení na různé periferie a LAN.

Je tedy dost věcí, které monitor X24P1 neumí, a dost uživatelů, pro které není nejlepší volbou. Jenže mnohem více je těch, pro které je X24P1 skvělou volbou při výběru monitoru pro kancelář nebo domácnost. Už kvůli skvělé ceně (v době testování cca 4 500 Kč bez DPH), za kterou dáváme monitoru AOC X24P1 ocenění IT Systems TIP za poměr cena/výkon.

 

AOC X24P1
AOC X24P1

 

Chcete získat časopis IT Systems s tímto a mnoha dalšími články z oblasti informačních systémů a řízení podnikové informatiky? Objednejte si předplatné nebo konkrétní vydání časopisu IT Systems z našeho archivu.